Sari la conținut
pdc.ro, din 2007

Schimbarea permisului de conducere

Întrebare de Pribeanu Adrian, , în Am carnet, dar am nevoie de ajutor.

Schimbarea permisului de conducere se face doar in localitatea de domiciliu?Daca DA, fiind in acest moment intr-o alta localitate, imi pot folosi autoturismul in drum spre localitatea cu pricina, daca permisul imi este expirat?

2 răspunsuri

  1. Echipa pdc.ro a răspuns

    Între timp regula s-a schimbat. Permisul românesc îl poți preschimba la oricare SPCRPCIV din țară, indiferent unde ai domiciliul (art. 2 din Ordinul MAI nr. 82/2024). Ca să conduci, îți trebuie permis valabil (art. 23 alin. (1) din OUG nr. 195/2002). Dacă poliția te oprește cu permisul expirat, ți-l reține și îți dă o dovadă înlocuitoare cu drept de circulație pentru 15 zile (art. 111 alin. (1) lit. g) și alin. (5) din aceeași ordonanță). Poți preschimba permisul oricând înainte să expire.
  2. Echipa pdc.ro a răspuns

    Poti sa-ti schimbi permisul numai in localitatea unde ai domiciliul. NU te urca la volan cu permisul expirat!!!

Răspunde

Vrei să răspunzi la această întrebare?

Ai și tu o întrebare?