Sari la conținut
pdc.ro, din 2007

Mai pot avea permis?

Întrebare de simionescu gheorghe, , în Permisul de conducere.

Am fost condamnat definitiv pentru conducere sub influenta alcolului si deja a trecut un an de la ramanerea definitiva. Mai pot avea permis de conducere sau pot sa fac din nou scoala de soferi?

1 răspuns

  1. Echipa pdc.ro a răspuns

    Da, poți obține din nou permisul. După o condamnare definitivă pentru conducere sub influența alcoolului, te poți prezenta la examen dacă se îndeplinește una dintre condițiile de la art. 24 alin. (6) din OUG nr. 195/2002. De exemplu: au trecut 6 luni de la executarea pedepsei sau un an de la rămânerea definitivă a hotărârii care a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Trebuie să dovedești și că ești apt medical (art. 24 alin. (6^1)). Termenul care ți se aplică depinde de pedeapsa din hotărâre. Ce acte îți trebuie îți spune SPCRPCIV din județul tău.

Răspunde

Vrei să răspunzi la această întrebare?

Ai și tu o întrebare?