Sari la conținut
pdc.ro, din 2007

Telefonul in suport pe bord, pot sa ma uit pe Waze?

Întrebare de Cosmin A., , în Teoria.

Nu il tin in mana, e prins in suport. Daca ma opreste politia pot lua amenda?

1 răspuns

  1. Echipa pdc.ro a răspuns

    Legea îți permite să folosești telefonul în timpul mersului doar prin dispozitiv tip „mâini libere” (art. 36 alin. (3) din OUG nr. 195/2002). Folosirea lui altfel se sancționează cu amendă și 4 puncte de penalizare (art. 108 alin. (1) lit. c) pct. 6). Dacă în același timp încalci și altă regulă, primești suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile (art. 100 alin. (3) lit. h)). Îți recomandăm să setezi traseul înainte de plecare și să lași navigația să-ți vorbească.

Răspunde

Vrei să răspunzi la această întrebare?

Ai și tu o întrebare?