Sari la conținut
pdc.ro, din 2007

Fratele meu are 10 ani si 1,40 m, mai trebuie inaltator?

Întrebare de Ionut F., , în Am carnet, dar am nevoie de ajutor.

Mama zice ca pana la 12 ani e obligatoriu, eu am auzit ca e dupa inaltime.

1 răspuns

  1. Echipa pdc.ro a răspuns

    Contează înălțimea, nu vârsta. Copilul de până la 135 cm călătorește numai într-un dispozitiv de fixare omologat, potrivit pentru el (art. 97 alin. (1) din Regulamentul aprobat prin HG nr. 1.391/2006). Peste 135 cm poate purta centura pentru adulți, reglată să nu treacă peste gât sau față (art. 97 alin. (1^2)). Tu, ca șofer, răspunzi de asta: dacă minorii nu sunt prinși corect, primești amendă și 3 puncte de penalizare (art. 108 alin. (1) lit. b) pct. 9 din OUG nr. 195/2002).

Răspunde

Vrei să răspunzi la această întrebare?

Ai și tu o întrebare?