Sari la conținut
pdc.ro, din 2007

Ambulanta doar cu girofarul, fara sirena. Trebuie sa ma dau la o parte?

Întrebare de Victor S., , în Teoria.

Era pe contrasens in trafic si nu avea sirena pornita. Eu am tras pe dreapta oricum dar nu stiu daca era obligatoriu.

1 răspuns

  1. Echipa pdc.ro a răspuns

    Un vehicul are regim de circulație prioritară doar dacă are în funcțiune atât semnalele luminoase, cât și pe cele sonore (art. 61 alin. (1) din OUG nr. 195/2002). Cu girofar fără sirenă, vehiculul nu are regim prioritar și respectă regulile ca oricine (art. 91 alin. (2) din Regulamentul aprobat prin HG nr. 1.391/2006). Ai procedat bine: dacă îl poți lăsa să treacă fără să pui pe cineva în pericol, e mai sigur pentru toată lumea.

Răspunde

Vrei să răspunzi la această întrebare?

Ai și tu o întrebare?