Sari la conținut
pdc.ro, din 2007

Luminile ziua sunt obligatorii si in oras?

Întrebare de Tudor C., , în Teoria.

Credeam ca doar in afara localitatii. Masina mea are lumini de zi LED, e suficient?

1 răspuns

  1. Echipa pdc.ro a răspuns

    Da, sunt obligatorii pe toate categoriile de drumuri publice, în localitate și în afara ei. Ziua poți circula cu luminile de întâlnire sau cu luminile pentru circulația diurnă, deci LED-urile de zi sunt suficiente (art. 44 alin. (2) din OUG nr. 195/2002). Fără ele primești 2 puncte de penalizare (art. 108 alin. (1) lit. a) pct. 7). Când plouă torențial, ninge abundent sau vizibilitatea e redusă, folosești luminile de întâlnire (art. 114 alin. (1) lit. e) din Regulamentul aprobat prin HG nr. 1.391/2006).

Răspunde

Vrei să răspunzi la această întrebare?

Ai și tu o întrebare?