Sari la conținut
pdc.ro, din 2007

Am voie cu trotineta pe trotuar?

Întrebare de Patricia L., , în Întreabă începătorii.

Merg zilnic cu trotineta electrica la facultate si pe strada mi-e frica de masini.

1 răspuns

  1. Echipa pdc.ro a răspuns

    Nu, pe trotuar nu ai voie cu trotineta, decât dacă pe el e amenajată o pistă pentru biciclete (art. 161 alin. (1) lit. c) din Regulamentul aprobat prin HG nr. 1.391/2006). Dacă drumul are pistă pentru biciclete, ești obligată să o folosești; dacă nu are, poți circula doar pe drumurile unde viteza maximă admisă e de 50 km/h (art. 41 alin. (3) din OUG nr. 195/2002). Nu ai voie să iei pasager pe trotinetă (art. 70 alin. (5)).

Răspunde

Vrei să răspunzi la această întrebare?

Ai și tu o întrebare?