Sari la conținut
pdc.ro, din 2007

Se pot face orele de condus inainte cu 3 luni de a implini 18 ani?

Întrebare de Bojan Anamaria, , în Practica.

Buna,imi puteti spune va rog daca se pot face orele de condus inainte cu 3 luni de a implini 18 ani? si examenul final se poate da inainte de a implini 18 ani sau doar cand am implinit 18...sala stiu ca se poate da inainte cu 3 luni dar nu stiu de ore si oras. Am 17 ani si voi face 18 in 17 noiembrie anul acesta si as vrea sa dau de permis mai repede, inainte de a implini 18 ani.

1 răspuns

  1. Echipa pdc.ro a răspuns

    Orele de condus le poți începe cu cel mult 3 luni înainte să împlinești vârsta minimă pentru categorie, care pentru B este 18 ani (art. 29 alin. (4) din Regulamentul aprobat prin HG nr. 1.391/2006 și art. 20 alin. (4) lit. b) din OUG nr. 195/2002). Înainte de orele de condus faci pregătirea teoretică la școală (art. 29 alin. (2) din Regulament). Pentru examen, însă, candidatul trebuie să aibă deja vârsta minimă (art. 33 lit. a) din Regulament). Practic, te prezinți la sală și la traseu după ce împlinești 18 ani. Pentru programare, întreabă serviciul de permise (SPCRPCIV) din județul tău.

Răspunde

Vrei să răspunzi la această întrebare?

Ai și tu o întrebare?